Skip links

De naam Le Monde is gekozen om de volgende reden: Le Monde is een Frans dagblad en werd in 1944 op verzoek van generaal Charles de Gaulle opgericht, nadat het Duitse leger uit Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog was verdreven. Hubert Beuve-Méry stichtte de krant. De krant nam het formaat over van de krant Le Temps. De eerste editie verscheen op 19 december 1944. Daarnaast is Le Monde natuurlijk “De Wereld” in het Frans. Het is dus geen toeval dat Le Monde de logische naam is van onze nieuwe Brasserie. In Brasserie Le Monde koken we authentiek en ambachtelijk met de Franse keuken als inspiratie. Vooral natuurlijk dan met producten uit de directe omgeving en uiteraard van het seizoen. Wij kiezen zoveel mogelijk voor biologische producten maar sowieso vers, eerlijk en met goede smaak!

Van harte welkom

 

Kerst 2018

Brasserie Le Monde is op 24 december vanaf 16.00 uur gesloten, tevens zijn wij gesloten op 25 en 26 december 2018.
Tijdens de Kerst is Hotel de Wereld uitsluitend geopend voor het diner in Restaurant O Mundo. Voor het Kerstdiner verwijzen wij u dan ook graag door naar Restaurant O Mundo.
le monde

Petit Dejeuner

Maandag t/m vrijdag tussen 7 en 11 uur, zaterdag en zondag tussen 8 en 11.30 uur.

Special Du Dimanche
(per 2 personen bij voorkeur op reservering)
Een glas bubbels, koffie of thee, een glas verse jus, vers fruitsalade naar seizoen, 1⁄2 baguette met Rilette, soep van de dag, ambachtelijke quiche, toast met huis gerookte zalm, croissant met marmelade, Caesar salade met Parmezaan ei en ansjovis, roerei met paddenstoelen en een tartelette als afsluiting.

Bekijk hier de kaart

le monde

Lunch

Tussen 12 en 17 uur. Pains, Soupes, Salades, Plats en Desserts.

Bekijk hier de lunchkaart

Diner

Tussen 17 en 21 uur. Soupes, Entrees, Salades, Plats, Desserts.

Bekijk hier de dinerkaart

high tea le monde

High Tea

22,5 p.p.
Gezellig bijkletsen met vrienden of familie onder het genot van een paar fijne koppen thee en de lekkerste brownies, scones met marmelade en clotted cream, verschillende sandwiches, soep en andere hartige en zoete hapjes? Dan is de Le Monde High Tea net wat voor u! Na een ontvangst met een lekker glas bubbels, wordt even later de etagère met al het lekkers voor u neergezet. U kan onbeperkt thee (en koffie) bestellen om de High Tea helemaal compleet te maken.

t zuivelhoekje

'T Zuivelhoekje

Als familiebedrijf is het Zuivelhoekje uit Wageningen dagelijks op zoek naar de mooiste kazen. Zij horen al 10 jaar bij de top van Nederland. Met de speciaal geselecteerde boerenkazen werden zij al twee keer uitgeroepen tot Beste Boerenkaasspecialist. Daarnaast behaalden zij in de landelijke competitie ‘Beste kaasspecialist van Nederland’ al vijftien keer een finaleplaats en mochten zij alle eremetalen al meerdere malen in ontvangst nemen. Heerlijke en eerlijke kazen die allemaal ambachtelijk zijn gemaakt.

Wijngaard Groot Warnsborn

Wijngaard Groot Warnsborn

Sinds mei 2014 beschikt Landgoed Groot Warnsborn over een eigen wijngaard. De wijngaard maakt onderdeel uit van het Wijngoed Mariendaal en is gelegen op de zuidhelling van de Veluwezoom en kijkt uit over een prachtige vallei gelegen aan de Rijn. Het wijngoed grenst aan het Landgoed Groot Warnsborn. Het eeuwenoude landgoed kent kraakheldere beken, eeuwenoude beuken en prachtige vergezichten.

“Deze biologische wijngaard is een meer dan vanzelfsprekende aanvulling voor Landgoed Groot Warnsborn ”, weet Lammert de Vries te vertellen. Familie De Vries is de trotse eigenaar van Landgoed Groot Warnsborn en inmiddels ook Hotel De Wereld.

Een kleine impressie