Skip links

Brasserie Le Monde

De naam Le Monde is gekozen om de volgende reden: Le Monde is een Frans dagblad en werd in 1944 op verzoek van generaal Charles de Gaulle opgericht, nadat het Duitse leger uit Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog was verdreven. Hubert Beuve-Méry stichtte de krant. De krant nam het formaat over van de krant Le Temps. De eerste editie verscheen op 19 december 1944. Daarnaast is Le Monde natuurlijk “De Wereld” in het Frans. Het is dus geen toeval dat Le Monde de logische naam is van onze nieuwe Brasserie. In Brasserie Le Monde koken we authentiek en ambachtelijk met de Franse keuken als inspiratie. Vooral natuurlijk dan met producten uit de directe omgeving en uiteraard van het seizoen. Wij kiezen zoveel mogelijk voor biologische producten maar sowieso vers, eerlijk en met goede smaak!

Van harte welkom bij Brasserie Le Monde

Neem plaats in de Prins Bernard Serre van Hotel de Wereld. Wij zijn zeven dagen in de week, voor lunch en diner geopend. Ook is het mogelijk om de Brasserie exclusief te reserveren voor u gezelschap, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Graag tot snel!

Reserveren
le monde

Petit Dejeuner

Maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 10.00 uur, zaterdag en zondag tussen 8.00 en 11.00 uur voor onze hotelgasten.

 

Wilt u ook aanschuiven voor het ontbijtbuffet? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

le monde

Lunch

Tussen 12.00 en 17.00 uur.

Bekijk onze huidige lunchkaart hier.

hamburger en friet

Diner

Tussen 17.00 en 21.00 uur, op zondag tot 20.00 uur

Bekijk onze huidige dinerkaart hier.

high tea le monde

High Tea

Gezellig bijkletsen met vrienden of familie onder het genot van een paar fijne koppen thee en de lekkerste brownies, scones met marmelade en clotted cream, verschillende sandwiches, soep en andere hartige- en zoete hapjes? Dan is de Le Monde High Tea net wat voor u!

Na een ontvangst met een lekker glas bubbels, wordt even later de etagère met al het lekkers voor u neergezet. U kan onbeperkt thee (en koffie) bestellen om de High Tea helemaal compleet te maken.

 

27,5 p.p.

 

De High Tea is enkel mogelijk op reservering, vanaf twee personen.

t zuivelhoekje

'T Zuivelhoekje

Als familiebedrijf is het Zuivelhoekje uit Wageningen dagelijks op zoek naar de mooiste kazen. Zij horen al 10 jaar bij de top van Nederland. Met de speciaal geselecteerde boerenkazen werden zij al twee keer uitgeroepen tot Beste Boerenkaasspecialist. Daarnaast behaalden zij in de landelijke competitie ‘Beste kaasspecialist van Nederland’ al vijftien keer een finaleplaats en mochten zij alle eremetalen al meerdere malen in ontvangst nemen. Heerlijke en eerlijke kazen die allemaal ambachtelijk zijn gemaakt.

Een kleine impressie